Voor NGO’s

PRINCE2 training voor internationale ontwikkelingssamenwerking

Projectmanagement training voor NGO’s

Stichting PRINCE2 for Africa Foundation heeft een unieke specialiteit in de markt voor professionalisering van project-, programma- en portfoliomanagement. We bedienen NGO’s met geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde projectmanagement trainingen en –advies die zich toespitsen op internationale ontwikkelingssamenwerking. Zo willen we een bijdrage leveren aan de slagkracht van de sector voor ontwikkelingssamenwerking die naar onze mening een onmisbare schakel is in onze maatschappelijke keten.

Met de steun van Global Project Performance krijgen wij toegang tot “state of the art” trainingsoplossingen. Deze maken we graag beschikbaar aan NGO’s in Nederland en het buitenland. Internationale ontwikkelingssamenwerking staat steeds meer onder druk. En dit in een tijd waarin de kloof tussen arm en rijk nog steeds groter wordt. Als stichting leveren we graag een bijdrage om het ondernemerschap en de projectprestaties van NGO’s te versterken zodat zij hun toegevoegde waarde kunnen blijven aantonen en hard maken.

Trainingsoplossingen voor NGO’s

De stichting biedt NGO’s de mogelijkheid om haar medewerkers op te leiden en te certificeren in projectmanagement (waaronder PRINCE2) tegen kostprijs. De innovatieve trainingsoplossingen maken het mogelijk voor deelnemers om te leren wanneer ze willen en waar ze maar willen. We bieden de volgende mogelijkheden:

  • Klassikale training: deelname aan maandelijkse open trainingen en incompany.
  • GPP Online: permanete leeromgeving inclusief vaardigheidstraining on the job.
  • Blended learning.

Is uw interesse gewekt? Neem contact met ons op.

Bekostiging van de trainingen tegen kostprijs

  • Global Project Performance maakt al haar trainingen beschikbaar tegen kostprijs en naar vermogen van de organisatie. Dat betekent dat in principe alleen de cursusmaterialen, stoelkosten en catering worden doorberekend voor open trainingen.
  • In het geval van incompany trainingen zal worden gezocht naar trainers die de training vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen verzorgen, zonder de kosten door te belasten.
  • In het slechtste geval worden de trainerkosten wel doorberekend en zal worden onderhandeld over een voordelig tarief.
  • In alle gevallen zal Global Project Performance geen marge in rekening brengen voor het verzorgen van de trainingen voor de Stichting PRINCE2 for Africa Foundation.

Authorized Training Organisation

De trainingen worden verzorgd door Global Project Performance. Global Project Performance is officieel geaccrediteerd door APMG-Benelux voor het verzorgen van PRINCE2-, MSP-, MoP- en P3O-trainingen, en het afnemen van de gelijknamige examens op Foundation en Practitioner niveau. Dat betekent dat de cursusmaterialen, de trainers en het Quality Management System aan de hoogste eisen voldoen.

50 Project Managers voor de Verenigde Naties in Congo opgeleid

Het team van Global Project Performance heeft reeds trainingen voor diverse NGO’s verzorgd. Eén van de meest interessante opdrachten was het opleiden van 50 project managers tot Practitioner niveau voor de Verenigde Naties. De training is uitgevoerd in de Franse taal in de plaatsen Kinshasa en Goma.