Project 2013

Verder bouwen in de toekomst

 Bouwreis 2013: van 19 tot en met 28 april 2013

Aan de bouwreis van 2012 hebben 16 mensen deel genomen. De fondsen die bijeen zijn gebracht hebben het mogelijk gemaakt om Phillipi Children’s Centre te renoveren. Hiermee is aan Helen (hoofd van de school), haar lerarenteam en de kinderen een starting chance geboden.

Finish what we started

Het werk dat we in 2012 zijn begonnen, willen we graag afmaken. Daarom zetten we onze bijdrage aan Helen en haar team voort. Het einddoel voor Phillipi Children’s Centre is dat de school voldoende schaal heeft om financieel zelfstandig en duurzaam door te kunnen groeien. Daartoe mot de schaal van de school toenemen en wordt er geïnvesteerd in drie aspecten van de school:

 1. Fysieke infrastructuur die volledig voldoet aan overheidsstandaarden zodat de overheidssteun voor de school zeker wordt gesteld.
 2. Upgrade van de leerprogramma’s en skills van de leraren.
 3. Upgrade van management en leiderschap omdat het runnen van een school in Kaapstad om sterk leiderschap vraagt.

Doelstelling 2013

Voor de bouwreis 2013 hebben we ons tot doel gesteld om een deel van de nieuwbouw te realiseren waaronder 3 klaslokalen. Daarvoor zal tussen de Euro 90.000,- en Euro 110.000,- gemoeid zijn. Samen met partners in Nederland hoopt de Stichting PRINCE2® for Africa de 50% van dat bedrag bijeen te brengen. De andere 50% zal worden bekostigd door Zuid Afrikaanse partners (overheid en corporates).

De 50% van de fondsen zal bijeen worden gebracht door deelnemers en organisatie door middel van het organiseren van acties, evenementen en training:

 • Elke deelnemer zal ook dit jaar minimaal Euro 600- bij elkaar brengen. Afgelopen jaar is gebleken dat mensen in een zeer korte tijd gemiddeld Euro 1.000,- bij elkaar brachten.
 • Op 18 oktober vindt het PRINCE2 praktijkseminar van Global Project Performance plaats in Karel V, te Utrecht. Tijdens dit seminar wordt de balans van 15 jaar PRINCE2 wereldwijd opgemaakt. Het resultaat van dit seminar komt ten bate aan het Phillipi Children’s Centre in Kaapstad.
 • Organisaties kunnen PRINCE2 workshops organiseren op basis van de bouwreis. De opbrengsten worden gedoneerd aan Phillipi Children’s Centre.

Aanmelden

U kunt zich via ons contactformulier aanmelden voor deelname aan de bouwreis of uw interesse kenbaar maken. U kunt ook gewoon telefonisch contact opnemen op 030 22 11 125.

Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de bestuurders van de Stichting PRINCE2 for Africa. Tijdens dit gesprek kunt u uw motivatie toelichten en wensen kenbaar maken. Na dit gesprek kan uw deelname worden bevestigd.

Informatieavonden

Op de volgende data zijn de informatieavonden voor de bouwreis 2013 gepland:

 • 24 januari 2013.
 • 21 februari 2013.
 • 21 maart 2013.
 • Naar Kaapstad 19 april 2013.

Alle bijeenkomsten vinden plaats van vergadercentrum Regardz La Vie in Utrecht. Regardz La Vie bevindt zich boven de Bijenkorf op 3 minuten lopen van Centraal Station.

Voordelen voor deelnemers

Uit de vorige bouwreis is gebleken dat het concept van PRINCE2 for Africa uitstekend voorziet in de behoefte aan inspirerende, toegepaste en praktische PRINCE2 training. De bouwreis was een groot succes. Komend jaar profiteren de deelnemers van de volgende voordelen:

 • Oefenen met PRINCE2 in een echt project in teamverband.
 • Training on the job voor en tijdens de bouwreis door een ervaren PRINCE2 trainer consultant. Tijdens deze training wordt uw kennis van PRINCE2 verdiept.
 • 25% korting op een training naar keuze in Nederland.
 • U ontvangt de film van de bouwreis.
 • U doet ervaring op met ontwikkelingswerk en levert een persoonlijke bijdrage aan de VN Millenniumdoelen.
 • U ervaart een van de mooiste plekken op aarde en neemt kennis van de geschiedenis van Zuid Afrika op unieke wijze.
 • U voegt een bijzondere prestatie toe aan uw CV.
 • U ontwikkelt uw netwerk.

U bent van harte welkom

We hopen dat u alle informatie aantreft op de website. Indien u graag meer informatie wenst, dan zijn  we u graag van dienst:

info@prince2forafrica.com

030 22 11 125