Projecten

The starting chance™ campaign

There is no shortage of ability when you look into the eyes of children in the poor communities around Cape Town. It is opportunity they lack. The Starting Chance™ Campaign is about winning the future by creating opportunity. 

Dr Ian Corbett

De komende vijf jaar ondersteunt de PRINCE2® for Africa Foundation de Starting Chance™ Campaign van SASDI (Southern Africa Sustainable Development Initiative). Het strategische doel van dit programma is om jaarlijks 5.000 kinderen in de leeftijd tot 6 jaar een startkans op een volwaardig leven te bieden. Dit doel gaat worden bereikt door de realisatie van 30 scholen in de regio Kaapstad.

De realisatie en oplevering van het Mfuleni Early Childhood Development Centre (ECD) staat model voor de Starting Chance™ Campaign. Dit succesverhaal biedt een “showcase” en het “proof of concept” voor de verdere ontwikkeling van 30 scholen. De film vertelt het verhaal van Sandra Lucas die in de meest moeilijke omstandigheden een school heeft weten op te bouwen met 200 leerlingen. Haar bewezen leiderschap is het fundament waarop SASDI met de City of Cape Town en partners een nieuwe school heeft gebouwd. Deze belevenis delen we graag met u.

Voor deelname aan de bouwreis 2012 zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.